Gem, del og hersk – Delingstjenester til wordpress

Når et site skal deles på sociale medier, printes eller gemmes, er der mindst halvtreds måder at gøre det på og flere andre hensyn, der skal tages. Vi kommer først ind på et par af de hensyn og gennemgår derefter en række widgets og plugins, der kan løse opgaven.

Hvilke tjenester er nødvendige?
De fleste plugins er lavet til at understøtte hundredevis af forskellige webservices, hvor hovedparten er ukendte i Danmark. Derfor har vi udvalgt nogle af de tjenester, der er bedst kendt i Danmark. Vi har valgt plugins, der understøtter alle eller hovedparten af disse tjenester:

Sociale tjenester (Efter væsentlighed):
– Facebook
– Twitter
– Delicious
– LinkedIn
– Google reader
– Myspace
– Google Buzz
– Stumbleupon
– Google bookmarks

Diverse funktioner:
– Print
– E-mail (Alternativt Gmail, Hotmail, Outlook osv.)
– Bogmærke
– RSS

Udseende, tilgængelighed mm.
Et af de vigtigste forskelle på de forskellige plugins er placeringen af de enkelte knapper og ikke mindst overskueligheden og muligheden for selv at fjerne knapper og placere dem. Herudover kan nogle plugins tælle antallet af tweets, likes og lignende.

Alle plugins kan installeres på to måder; ved at kopiere et kodestump ind på siden eller ved at installere et wordpress-plugin. Det skifter fra plugin til plugin hvilken metode, der er at foretrække, men generelt er det mest besværligt at installere knapperne vha. kode. Hvis man vælger denne metode, kan koden placeres i et tekstwidget for at placere den i sidebaren eller i single.php for at placere den i hver enkelt artikel. Det giver større valgmulighed med hensyn til placering i indlæggene, men er til gengæld lidt sværere tilgængeligt.

Vi fokuserer på fem forskellige plugins, der alle omtales positivt af brugerne. Alle fem fungerer godt på WordPress, men de har hver sine fordele og ulemper:
– AddToAny – Søgefunktion og nem adgang til de vigtigste funktioner
– AddThis – Godt med manuelle fravalg, men mangler kategorisering som i TellAFriend
– TellAFriend – Overskuelig, men mangler manuel prioritering samt print- og mail-funktioner
– Sociable – Nemt at ændre indholdet, men udseendet er ikke prangende.
– ShareThis – Vores favorit. Meget alsidig. Har alle funktioner og kan indstilles manuelt.

AddToAny
Dette plugin giver mulighed for adgang til alle tænklige sociale tjeneter. Hvis man kører musen over knappen bliver ti tjenester synlige. Blandt de ti er bl.a. Facebook, Twitter og Delicious. I toppen af denne boks er ydeligere tre muligheder Share/save, Email og Bookmark. Hvis man vil have adgang til alle de andre tjenester denne knap giver adgang til kan man trykke i bunden af boksen. Man kan få fat i en specifik tjeneste uden at få vist dem alle ved at søge i søgefeltet i boksen. Vi synes at styrken ved dette plugin er at den er nem og overskuelig. Den viser de mest brugte tjenester først samtidig med man kan komme til alle de andre tjenester blot ved at klikke i bunden. I toppen er der hurtig adgang til email. Det er det første sted vi har set en så logisk opdeling. Søgemuligheden er også unik for dette plugin.

En god grund til at vælge AddToAny er dets lidt BigBrother-agtige evne til at kigge i de besøgendes cookies og ad den vej udvælge de sociale tjenester, den enkelte besøgende bruger. Genialt tænkt – og det fungerer.

AddThis
Dette plugin minder meget om AddToAny, men har meget bedre mulighed for at styre indholdet. Det er besværligt hvis du vælger Pluginversionen og meget simpelt i kodeversionen. Blandt andet giver AddThis mulighed for mange typer menuer, hvor du kan vælge delingstjeneste. Samtidig har Addthis nem adgang til mail- og printfunktioner.

Addthis bruges meget bredt (Blandt andet på Berlingske.dk) og er klart anbefalelsesværdig hvis man ønsker en forholdsvist diskret løsning med gode muligheder for egne indstillinger og deling på alle netværk. Hvis man har mange elementer i bunden af sin artikel, adskilled de enkelte ShareThis-knapper dog let og giver et rodete udseende. Dette kan løses ved at vælge en menu i stedet for enkeltknapper.

Der er klart flest muligheder hvis man er klar til at kopiere kodestumper. AddThis kan nemlig indtilles til mange flere formål og funktioner på hjemmesiden end i dets WP-plugin.

Tell-a-Friend
Dette plugin giver mulighed for adgang til alle tænkelige sociale tjenester. Når man kører musen over knappen vises tjenesterne i opdelte kategorier. Alle bogmærkemuligheder ligger f.eks under kategorien Bookmark, mens Facebook, Twitter osv ligger under kategorien Social.

Inddelingen af mulighederne i forskellige kategorier giver en overskuelighed, som vi ikke har set i nogle af de andre plugins vi har testet. Man kan hurtigt danne sig et overblik over de muligheder man har. Hvis det er facebook man er interesseret i går man bare ind under kategorien Social og her finder man Facebook som noget af det første.

Svagheden ved dette plugin er at det ikke særlig udbredt. Vi mener ikke knappen har den samme genkendelighedsværdi som f.eks. facebook eller Twitter. Når man ser den er det ikke åbentlyst hvad den er til i forhold til de andre plugins vi har testet.

Sociable
Ikke et prangende plugin, men til gengæld er det utroligt nemt at indtille med de tjenester, man forestiller sig at bruge. Udseendet er meget standard for denne type plugins. Det er dermed absolut ikke flashy og smart, men til gengæld er der en høj grad af genkendelighed over sociable-knappen.

Hvis man er utilfreds med dette udseende eller for eksempal ønsker tællere, henviser Sociable til en betalingsversion, hvilket er et klart minus ved dette plugin.

ShareThis
Sharethis er først og fremmest et meget alsidigt plugin. Det er muligt at vælge forskellige typer knapper og ikke nøjes med den standardknap, der følger med de fleste plugins. Herudover kan man aktivere tællere, der viser hvor mange, der har delt indholdet på siden. I sharethis, er der mulighed for at bruge alle de forskellige muligheder, vi har fremhævet som væsentlige. Ens favoriter kan prioriteres manuelt.

Hvad enten du installerer ShareThis via kode eller et plugin, kræver det en del opsætning. Du skal tage stilling til hvilke tjenester, der skal fremhæves direkte under artiklen og hvilke der kun skal være tilgængelige via en knap. Når det er sagt, skal det også nævnes at det er netop denne mulighed for egne indstillinger, der gør ShareThis til vores foretrukne delingsplugin.

23 thoughts on “Gem, del og hersk – Delingstjenester til wordpress

  1. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

  2. Hey, maybe this is a bit off topic, but in any case, I have been checking out your blog site and it’s looking really neat. I’m fervent about your writing. I am creating a new blog and hard-pressed to make it appear great, and supply excellent articles. I have discovered a lot on your site and I look forward to additional updates when you have the time to provide them. I’ll be back to read more.

  3. I’ve been surfing online more than three hours these days, but I by no means found any fascinating article like yours. It’s pretty worth sufficient for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made excellent content material as you did, the net will be a lot more helpful than ever before.

  4. Pingback: David

  5. Research chemicals are a common alternative item amongst fans. People in the particular know are discovering their ability and influence. The trouble is getting a trusted source, a retailer that stocks and shares pure top quality products that struck the spot every time.

  6. After research a few of the weblog posts on your web site now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will be checking back soon. Pls take a look at my site as effectively and let me know what you think.

  7. I seldom leave a response, however I read a bunch of responses on Gem, del og hersk 璽?砂€?Delingstjenester til wordpress | #JLABDK. I actually do have some questions for you if you don’t mind. Could it be simply me or does it look like a few of the comments appear as if they are written by brain dead individuals? 😛 And, if you are writing on other social sites, I would like to keep up with anything new you have to post. Would you make a list of every one of your social pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

  8. Good day I am so excited I found your blog page, I really found you by error, while I was searching on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent work.

  9. You are very cool! I dont suppose I have read something similar to this before. So nice to search out somebody with authentic applying for grants this subject. I really appreciate starting this up. Your website is one area that is needed on the net. Totally a helpful project for bringing new things for the web!

  10. I am living like a KING off my blog, swear to God!!! 😀 It makes me no less than $430 USD each single day like it has a schedule to keep, and I don’t really have to edit it much anymore. There’s no sign of it slowing down either. Simply checking out your site, it has a ton of potential. It kind of looks like mine did several weeks ago, but then I made the best choice in my life to get http://Make236PerDay.com and man, what a difference its made :)! Just look at the FREE VIDEO and see how much it will change your life.

Comments are closed.