Design

Webdesign handler i meget høj grad om brugervenlighed. Læs den bedste overbliksbog der findes om emnet: Steve Krugs “Don’t Make Me Think”.

Bogen kan købes i Informationen

Bogen kan købes i Informationen

Informationsarkitektur

Webdesign starter med en analyse af, hvilket design der bedst opfylder målgruppernes behov, når de kommer til sitet. Det handler om disciplinen informationsarkitektur. John Shiple’s guide til informationsarkitektur er ikke skrevet til journalister, men den giver et kort og præcist indblik i en disciplin, som er nøglen til vellykket webdesign.

@kris “oversætter” guiden til journalistisk brug her i dette indlæg.

Dybere ned i arbejdet med informationsarkitektur: Personas og tests til Borger.dk. Et indblik i hvilke 12 person-arketyper, portalen Borger.dk er designet til.

mere om personas: 10 steps to personas.

Poynter’s Eyetrack undersøgelse fra 2004 indeholder meget væsentlige pointer om opbygningen af websider. Se i øvrigt også et uddrag af resultatet af den mere omfattende Eyetrack 2007 undersøgelse fra Poynter. Her er nøgleordet læsemønstre.

Flere ressourcer

3 thoughts on “Design

  1. Jeg fandt et hjælpsomt lille program til at finde farvekoder.

    http://www.charcoaldesign.co.uk/pipette

    Det er et pipetteværktøj, hvor man kan vælge en hvilken som helst pixel på sin skærm og få hex-koden for farven. Det er meget enkelt og brugbart, hvis man vil have den helt rigtige farve.

    (desværre PC-suckers – virker kun pÃ¥ mac)

    -Trolle

  2. Farmville coins are used to make experience points and to purchae things for tthe farm. acdddfakecgk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *